Het Jong Talentenspel vormt de basis voor alle trajecten van Talent Erkend. Dit spel biedt perspectief en ondersteuning bij belangrijke keuzes en onderwerpen die jongeren en jong volwassenen bezighouden. Het ontdekken van je (verborgen) talenten, de samenhang tussen deze talenten en op welke manier je deze talenten handen en voeten kunt geven vormen de rode draad in dit spel. Ook kun je ontdekken wat je wensdroom / levensmissie is. Als je deze eenmaal weet, is het zoveel makkelijker om een richting te kiezen en bewuste keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld maar aan het maken van de juiste studiekeuze of keuzes op het gebied van beroep, loopbaan en toekomst.

Het spel biedt jongeren de gelegenheid om op speelse wijze aan de slag te gaan met serieuze vragen als: wie ben ik, welke mogelijkheden heb ik in mij en wat kan ik daar mee doen? Dit geeft richting en perspectief voor de toekomst.

Het spel wordt onder begeleiding van een gecertificeerde jongeren-talentencoach in een aantal sessies van elk ongeveer 1,5 uur gespeeld. Het spel wordt individueel gespeeld en het laat zien dat iedereen talent heeft en uniek is! Jongeren worden hierbij aangesproken op hun eigen kracht en verantwoordelijkheid om hun eigen (levens)pad te kiezen, met meer zelfvertrouwen tot gevolg.

 

Jong Talentenspel in de media:

Artikel in Sociaal Bestek magazine van februari 2013: ROC zet jongtalentenspel in tegen schooluitval
Artikel in De Telegraaf van 30 september 2011 : Talentenspel wijst de weg
Artikel in BewustZijn magazine van april 2011: Jong Talent: Het talentenspel voor tieners
Artikel in Educare magazine van februari 2011: Jong Talent Spel: jongeren ontdekken hun talenten
Artikel in Den Haag Centraal van 20 augustus 2010 : Spel maakt jeugd bewust van talent
Artikel in AD / Haagsche Courant van 17 september 2010 : Talentenspel toont kind wat het echt wil

Voor meer informatie over het Jong Talentenspel, kijk op; www.jongtalentenspel.nl.